fbpx

Προεκλογική Ομιλία στην Ελασσόνα. “Όλες και όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις και απογειώνουμε την Ελλάδα”

Την προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πτέραρχος ε.α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  Γιώργος Μπλιούμης το βράδυ της Πέμπτης στην γεμάτη αίθουσα της Φαντασίας στην Ελασσόνα. Η προεκλογική του ομιλία πραγματοποιήθηκε παρουσία βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πλήθους κόσμου .Χαιρετισμό απεύθυναν οι βουλευτές Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο αντίπροεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας, Θωμάς Κίτσης.

Διαβάστε όσα ανέφρε στην ομιλία του ο Γιώργος Μπλιούμης:

Κύριοι βουλευτές

Κυρίες- Κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κυρίες   και  Κύριοι

Φίλες και Φίλοι

Συγγενείς, Γείτονες, Συμμαθητές

Ελασσονίτες και Ελασσονίτισες

Σας ευχαριστώ θερμά που είσαστε εδώ σήμερα.

Ευχαριστώ την καθεμία και τον καθένα χωριστά.

Είναι για μένα μια πρωτόγνωρη διαδικασία.

Αισθάνομαι όμως ιδιαίτερη τιμή, γιατί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συμπερι-έλαβε στο ευρω-ψηφοδέλτιο

της Νέας Δημοκρατίας.

Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να αγωνίζομαι, ακόμη και να κινδυνεύω για την Ελλάδα.

Στον αγώνα αυτό πιστεύω ότι μπορώ -με τη δική σας βούληση- να συνεχίσωαπό νέες επάλξεις.

Η απόφαση είναι δική σας.

Φίλες και φίλοι,

Μας χωρίζουν λίγες μόλις ημέρες από τις ευρωεκλογές.

Είναι ώρα λοιπόν να δούμε τη σημασία τους. Για την Ευρώπη, για την Πατρίδα μας, για τη Θεσσαλία, για την Ελασσόνα,

για την Παράταξη μας.

Να δούμε αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας πάνε μαζί. Αυτά που μας οδηγούν στην ίδια επιλογή.

Πρώτα απ όλα είναι καλά γνωστό ότι η νέα Ευρωβουλή θα κληθεί να λάβει μείζονος σημασίας αποφάσεις για την πορεία της Ευρώπης.

Ιδίως μάλιστα για τη στρατηγική και ενεργειακή της αυτονομία, την κλιματική κρίση, την Κοινή Αγροτική Πολιτική,\το μεταναστευτικό, την ανταγωνιστικότητα.

Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ισχυρή παρουσία στην Ευρωβουλή, δυνάμεων και προσώπων που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα.

-Δυνάμεων και προσώπων που θέλουν την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

-Δυνάμεων και προσώπων που ξέρουν και μπορούν να εργαστούν για τις ανάγκες και τα ζητούμενα των καιρών.

Η πολιτική δύναμη, που μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλα αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία.

Είναι η Παράταξη που

-με ηγέτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ «συνδικάτο».

Η Παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

-Η Παράταξη που έφερε

-με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- την Πατρίδα μας από το περιθώριο, στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

-Πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στη χρηματοδοτική στήριξη για το μεταναστευτικό.

Και βέβαια είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι βγαίνει και πάλι μπροστά. Διεκδικεί μια Ευρώπη πιο πολιτική, πιο κοινωνική, πιο αλληλέγγυα στα κράτη και τους λαούς της πιο κοντά στα προβλήματα και τις ευκαιρίες που έρχονται.

Συντοπίτες  και Συντοπίτισες,

Ολόκληρη η Ευρώπη έχει σήμερα κρίσιμες προκλήσεις μπροστά της.

Κοινά προβλήματα και κοινές ευκαιρίες. Είναι λοιπόν αναγκαίο να αναπτύξει ακόμη περισσότερες κοινές δράσεις, κοινές πολιτικές.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από μια  διαπίστωση:

Οι πυλώνες στους οποίους χτίζεται το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα απέκτησαν διαφορετικά ύψη. Η Οικονομική και Νομισματική Ένωση προχώρησε σημαντικά.

Η κοινή Αγορά είναι γεγονός.

Έχουμε πολιτικές και μηχανισμούς προστασίας των προϊόντων μας. Δεν έχουμε, όμως,  Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική ‘Αμυνας.

Είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Και είναι ανάγκη -μας την επισημαίνουν κρίσιμα γεγονότα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- ο πυλώνας αυτός να προχωρήσει άμεσα και αποφασιστικά.

Το χρειάζεται ολόκληρη η Ευρώπη έτσι ώστε να μην είναι οικονομικός γίγαντας και πολιτικός νάνος. Το χρειάζεται ακόμη περισσότερο η Πατρίδα μας, τα εξωτερικά σύνορα της οποίας είναι σύνορα της Ευρώπης.

Στην κατεύθυνση αυτή θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές. Ζητάμε  ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο το οποίο να μπορεί να χρηματοδοτεί αμυντικές επενδύσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ζητούμε την  έκδοση ενός ευρωομολόγου για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά και μόνο κοινών έργων αμυντικού χαρακτήρα.

Ζητούμε -και το εισηγείται επιμονα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- μία ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας πάνω απ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Φίλες και φίλοι

Κοινή πρόκληση και κοινή υποχρέωση είναι η συνένωση των δυνάμεων και των προσπαθειών ολόκληρης της Ευρώπης για την ενίσχυση της κοινής πολιτικής προστασίας απέναντι στην κλιματική κρίση, που είναι πλέον παρούσα σε όλες τις χώρες.

Υιοθετήσαμε πολιτικές για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης, και τη προστασία του περιβάλλοντος. Υποστηρίξαμε πρωτοβουλίες όπως το «rescEU», Επιμένουμε και στην κοινή αγορά ευρωπαϊκών μέσων από τα κράτη-μέλη, με χρηματοδότηση από την Ένωση.

Οι γείτονες και ακόμη περισσότερο οι εταίροι οφείλουμε να ενώνουμε δυνάμεις απέναντι σε κοινούς κινδύνους, που κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος..

Φίλες και φίλοι,

Μείζον ζήτημα για μας αποτελείκαι η προώθηση αναγκαίων αλλαγών στην ΚΑΠ. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η πρώτη  που κατέθεσε 19 αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τις οποίες υιοθέτησε όχι μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε.

Επιμένουμε σταθερά ότι οι πολιτικές της Ευρώπης είναι ανάγκη να προάγουν όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την Κυβέρνηση  είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η απόφαση για τη στήριξη  των πληγέντων εδώ στη  Θεσσαλία, και την αποκατάσταση των ζημιών.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

κατάφερε και διατήρησε το ίδιο ακριβώς ποσό με την προηγούμενη ΚΑΠ, ( 19,3 δισ. ευρώ).Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας  ΚΑΠ μειώθηκε κατα 20 και πλέον δισ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και εξαντλεί κάθε προσπάθειαγια τη στήριξή του. Ήταν και θα είναι δίπλα σε κάθε γεωργό, σε κάθε κτηνοτρόφο καισε κάθε ψαρά.

Φίλες και φίλοι,

Στα προηγούμενα πέντε χρόνια,η Πατρίδα μας αντιμετώπισε κρίσιμες εξωγενείς  προκλήσεις.

Την απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών στον Έβρο, την πανδημία, τις απόπειρες τετελεσμένων από τους γείτονές μας, την ενεργειακή κρίση. Σε κάθε περίπτωση κινηθήκαμε άμεσα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Μπορεί ο καθένας να συγκρίνει την οικονομία του τότε και του τώρα. Την κατάσταση στο μεταναστευτικό. Μπορεί ο καθένας να διαπιστώνει ότι η Πατρίδα μας άλλαξε σελίδα.

Η Πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Δρομολογήσαμε δυναμική, αποφασιστική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Καταστήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας.

Και δεν το  κρύβω. Είμαι περήφανος, πολύ περήφανος που συμμετείχα ως Αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην υλοποίηση της απόφασης αυτής του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

Σε όλο αυτό το διάστημα, αποδείξαμε ότι η Ελλάδα προχωρά μπροστά με εθνική αυτοπεποίθηση. Υπερασπίζεται με συνέπεια και τόλμη τα εθνικά μας συμφέροντα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Φίλες και φίλοι

Στο ίδιο διάστημα, η οικονομία μας αναπτύσσεται με ρυθμούς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μειώνεται δραστικά η ανεργία, πέφτουν οι φόροι, αυξάνονται τα εισοδήματα. Προφανώς υπάρχουν ακόμη προβλήματα. Η Κυβέρνηση δεν τα κρυβει. Τα αναγνωρίζει και τα πολεμά. Εστιάζει τώρα στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας που πλήττει τους πάντες κι ακόμη περισσότερο τους πιο αδύναμους.

Θέτει ταυτόχρονα στις προτεραιότητές της την τόνωση της ασφάλειας, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας,

την αναβάθμιση της Παιδείας, την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό στο κράτος, τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε πολίτη, όπου κι αν ζει.

Φίλες και φίλοι,

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα έχουν ευρωπαϊκό, αλλά  και εθνικό αποτύπωμα. Αναμφίβολα, θα έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γιατί  οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρώπη είναι ταυτόσημες με το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό. Αλλά και διότι η  Νέα Δημοκρατία μπορεί να βάζει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει. Έχει, άλλωστε, και το προνόμιο να είναι το πιο ισχυρό κόμμα εντός του Ε.Λ.Κ., που είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. Και αυτό είναι σημαντικό για την Πατρίδα μας, καθώς έτσι μπορούμε να επηρεάζουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Χρειάζεται λοιπόν να παραμείνει ισχυρό το ΕΛΚ και ισχυρή στους κόλπους του η Νέα Δημοκρατία. Να είμαστε ανάχωμα στον ευρω-σκεπτικισμό και τα άκρα. Να είμαστε στην πρωτοπορία των δυνάμεων για μια Ευρώπη με ισχυρό πυλώνα  Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας. Μια Ευρώπη πιο πολιτική και πιο κοινωνική.

Για όλα αυτά, η ψήφος μας δεν μπορεί παρά να επιβραβεύει τους αυθεντικούς εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Να ενισχύει τις δυνάμεις που παλεύουν για τα εθνικά συμφέροντα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και όχι εκείνες που υπονομεύουν το κύρος της Πατρίδας μας για κομματικές σκοπιμότητες. Να προωθεί  τις δυνάμεις που διεκδικούν περισσότερους πόρους για τη χώρα και όχι εκείνες που κατασκευάζουν ψηφίσματα για περικοπή των κοινοτικών ενισχύσεων.

Να διασφαλίζει ισχυρή παρουσία στα ευρωπαϊκά κέντρα της Παράταξης που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της Ευρώπης Της Παράταξης  που μπορεί να  διεκδικεί και να κερδίζει στα δύσκολα μονοπάτια των Βρυξελλών. Να μεταφέρει πειστικά την εθνική φωνή στις Βρυξέλλες.

Οι ευρωεκλογές όμως έχουν σίγουρα και τη δική τους ξεχωριστή σημασία και σ’ ό,τι αφορά το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Ξέρετε πρώτ’ απ’ όλα, ότι οι αντιπολιτευόμενοι δεν προτείνουν, δεν λένε,  δεν ζητούν, τίποτα άλλο παρά μόνο  να φύγει η Κυβέρνηση. Μόνη φιλοδοξία τους είναι η ιεραρχική κατάταξη στο χώρο της Αντιπολίτευσης και η πρόκληση αβεβαιότητας, αστάθειας, ανασφάλειας στην πορεια του τόπου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, διεκδικούμε μια πλατιά νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, η σιγουριά και η ασφαλής πορεία  της Πατρίδας μας. Να ολοκληρωθούν με γρήγορα και στέρεα βήματα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση στο κράτος, την Παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια, τη Δικαιοσύνη, την καθημερινότητα.

Να συνεχιστεί η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και το απόρθητο των συνόρων μας. Να διασφαλιστεί  η πορεία που καθιστά την Ελλάδα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά, αλλά και πιο συνεκτική κοινωνικά.

Για όλα αυτά είναι ανάγκη να αποκρούσουμε τα άκρα και τις ακρότητες, την απόπειρα διαστρέβλωσης και καπηλείας, την επιδίωξη της Αντιπολίτευσης για χαλαρή ψήφο. Να είμαστε όλοι και όλες παρόντες στην κάλπη. Να πούμε ναι σε μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην Ευρωβουλή. Διότι ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην Ευρωβουλή, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη.

Φίλες και φίλοι,

Ως Ίκαρος -σε αλλεπάλληλες αναχαιτίσεις και αερομαχίες- έμαθα να αψηφώ τον κίνδυνο για να υπηρετώ το απαραβίαστο των συνόρων μας, τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού.

Ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχα στην οργάνωση και την υλοποίηση επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης, Αεροπυρόσβεσης και Αερο-διακομιδών, στην προσφορά κοινωνικού έργου.

Ως Αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας με σπουδαίους συνεργάτες δράσαμε, με την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν, έτσι ώστε -συνεπείς στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- να φέρουμε  τα Rafale στη χώρα μας σε λιγότερο από ένα χρόνο, να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των F-16 VIPER, να μπούμε στο πρόγραμμα για την προμήθεια των F-35. Στο ίδιο διάστημα δημιουργήσαμε το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθιστώντας την Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

Αυτή την εμπειρία φιλοδοξώ να αξιοποιήσω ως Ευρωβουλευτής, με όραμα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα σε μια Ευρώπη που εξελίσσεται. Πιστεύω ότι μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από το κόμμα του  αυθεντικού ευρωπαϊκού προσανατολισμού και του γνήσιου πατριωτισμού, μπορώ να συμβάλλω στο κοινό μας όραμα για μια Ελλάδα που γίνεται οικονομικά ισχυρή,αμυντικά απόρθητη και κοινωνικά συνεκτική. Ελλάδα που πάει σταθερά μπροστά. Με ισχυρή ανάπτυξη και εθνική αυτοπεποίθηση. Με φωνή που ακούγεται και μετριέται σοβαρά στις Βρυξέλλες, στο Κογκρέσο στην ευρύτερη γειτονιά μας. Μια Ελλάδα με περήφανους Έλληνες.

Με αυτές τις σκέψεις ζητώ να είμαστε όλοι και όλες στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Ζητώ ψήφο στη Νέα Δημοκρατία.

Ζητώ τον ένα σταυρό σε μένα.

Όλες και όλοι μαζί

ενώνουμε δυνάμεις

απογειώνουμε την Ελλάδα.

Απογειώνουμε την Ελασσόνα μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Ευχαριστώ την καθεμιά και τον καθένα χωριστα.