fbpx

Μπλιούμης: Ισχυρή ΝΔ στην Ευρωβουλή, ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη

Άρθρο του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΑ, Πτεράρχου εα και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Γεώργιου Μπλιούμη

του Γεώργιου Μπλιούμη

Είναι πλέον καλά γνωστό ότι η νέα Ευρωβουλή θα κληθεί να λάβει μείζονος σημασίας αποφάσεις για την πορεία της Ευρώπης. Ιδίως μάλιστα για τη στρατηγική και ενεργειακή της αυτονομία, την κλιματική κρίση, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ανταγωνιστικότητα. Έχει, λοιπόν, αυξημένη σημασία η ισχυρή παρουσία στην Ευρωβουλή δυνάμεων και προσώπων που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα, που θέλουν την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, που ξέρουν και μπορούν να εργαστούν για τις ανάγκες και τα ζητούμενα των καιρών.

Και η πολιτική δύναμη, που μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλα αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία. Η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη όταν άλλοι την έσυραν στην άκρη του γκρεμού και που έφερε -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- την Πατρίδα μας από το περιθώριο στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στη χρηματοδοτική στήριξη για το μεταναστευτικό, στην προτεραιοποίηση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων. Είναι η Παράταξη που πρωταγωνιστεί τώρα στις αλλαγές που απαιτούνται σε ό,τι αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς και σε πρωτοβουλίες για μια κοινή αμυντική στρατηγική. Και είναι μείζονος σημασίας τόσο η επιδίωξη για ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο το οποίο θα μπορεί να χρηματοδοτεί αμυντικές επενδύσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όσο και η ιδέα -που επίμονα εισηγείται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για μία ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας πάνω απ’ όλη την Ευρώπη.

Αποδεδειγμένα, η Νέα Δημοκρατία έβγαινε και βγαίνει μπροστά σε ό,τι αφορά την παρουσία και την προώθηση των συμφερόντων της Πατρίδας μας στην Ευρώπη. Σήμερα, μάλιστα, έχει το προνόμιο να είναι το πιο ισχυρό κόμμα εντός του Ε.Λ.Κ., που είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. Και αυτό είναι σημαντικό για την Πατρίδα μας, καθώς έτσι μπορούμε να επηρεάζουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Χρειάζεται λοιπόν να διατηρήσουμε τη θέση αυτή. Να είμαστε ανάχωμα στον ευρωσκεπτικισμό και τα άκρα. Να είμαστε στην πρωτοπορία των δυνάμεων για μια Ευρώπη με ισχυρό πυλώνα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας. Μια Ευρώπη πιο πολιτική και πιο κοινωνική. Είναι λοιπον προφανές ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναμφίβολα, όμως, θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και σ’ ό,τι αφορά το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Διεκδικούμε μια πλατιά νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, η σιγουριά και η ασφαλής πορεία της Πατρίδας μας. Να ολοκληρωθούν με γρήγορα και στέρεα βήματα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση στο κράτος, την Παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια, τη Δικαιοσύνη, την καθημερινότητα. Να συνεχιστεί η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων για την οποία είχα την τιμή να εργαστώ ως Αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αλλά και για να διασφαλιστεί η πορεία που καθιστά την Ελλάδα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά, αλλά και πιο συνεκτική κοινωνικά.

Για όλα αυτά είναι ανάγκη να αποκρούσουμε τα άκρα και τις ακρότητες, την απόπειρα διαστρέβλωσης και καπηλείας, την επιδίωξη της Αντιπολίτευσης για χαλαρή ψήφο. Να είμαστε όλοι και όλες παρόντες στην κάλπη. Να πούμε ναι στη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη σιγουριά. Ναι σε μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην Ευρωβουλή. Διότι ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην Ευρωβουλή, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη.